Return to site

Bestel een back-up van je Facebook-groep!

Raak je contacten niet kwijt en breid je groep strategisch uit

Ben je beheerder van een Facebook-groep?

Dan weet je dat het veel tijd en energie kost om zo'n betrokken community op te bouwen. Misschien heb je nu wel duizenden leden - een enorm sociaal kapitaal. Je moet er niet aan denken dat je dat kwijt zou kunnen raken.

Bestel daarom vandaag nog een back-up van de leden van je Facebook-groep!

Het is binnen Facebook helaas niet mogelijk om dit zelf te doen. Maar Emerge Media beschikt over slimme software waarmee we dit wél kunnen realiseren. We lezen de leden van je Facebook-groep uit in een Excel-spreadsheet met de volgende informatie: voornaam, achternaam, werk (indien vermeld) en de url van het Facebook-profiel.

Wat kun je met deze waardevolle data doen:

1. Beveiliging van je groep

Mocht er iets mis gaan op de servers van Facebook of je eigen beheerdersprofiel wordt geflagged en geblokkeerd - dat gebeurt helaas regelmatig - dan heb je nog een back-up van alle leden van je groep. Je kunt deze mensen nog bereiken en de groep opnieuw opbouwen.

2. Overzicht van al je leden

Natuurlijk kun je binnen Facebook zien wie er lid zijn van je groep, maar dit overzicht is nogal onpraktisch in het gebruik. Je moet een eindeloze lijst met leden doorscrollen en als je even een verkeerde beweging maakt met je muis kun je weer van voren af aan beginnen. Het voordeel van een Excel-spreadsheet is dat je een totaaloverzicht hebt dat je heel efficiënt kunt raadplegen en doorzoeken.

3. Effectiever netwerken

Omdat je een beter overzicht hebt kun je leden doelgericht benaderen. Bijvoorbeeld voor bijdragen aan de groep of om zakelijk te netwerken. Je kunt eenvoudig extra velden toevoegen waar je aanvullende data kwijt kunt, bijvoorbeeld de e-mailadressen van de meest betrokken leden. Als je het Excel-bestand inleest in Google Spreadsheets zijn de urls bovendien klikbaar, je kunt direct doorklikken naar de profielen van al je leden.

4. Strategisch voordeel op je concurrenten

Dit is misschien wel de meest interessante optie! Daarom leg ik deze wat uitgebreider uit.

Wist je dat de grootste groepen op Facebook altijd de meeste nieuwe leden trekken en dus het snelst groeien? Als er meerdere groepen in jouw segment actief zijn, dan is het dus strategisch slim om de grootste te worden.

Hoe doe je dat? Door niet alleen een Excel-spreadsheet te laten maken van de leden van je eigen groep, maar ook van die van je concurrenten. Die spreadsheets kun je laten uitfilteren, zodat je een lijst overhoudt van alle contacten die al wel lid zijn van de groep(en) van je concurrent(en), maar nog niet van jouw groep. Die mensen kun je vervolgens heel gericht uitnodigen.

Als je al die mensen in bulk uitnodigt kom je in de problemen. Van spammen wordt niemand blij. Daarom hebben we een slimme strategie ontwikkeld waarmee je binnen de grenzen van het Facebook-algoritme je groep(en) toch kunt uitbreiden. Ook deze strategie bieden we je als kant-en-klaar product aan.

Stel deze actie niet uit en vraag vandaag nog een back-up aan!

Wat kost het?

1. Back-up van de leden van je eigen Facebook-groep: € 0,03 per lid. Ja, dat is maar 3 eurocent, dus spotje goedkoop. Het minimum-tarief per opdracht is € 30.

2. Back-up van de leden van een concurrerende Facebook-groep: hetzelfde tarief.

3. Filteren van jouw ledenlijst met die van je concurrenten: € 70 voor maximaal drie lijsten. Meer lijsten is € 30 per lijst extra. Je ontvangt dan van ons een schone lijst met alle contacten die al wel lid zijn van een concurrerende groep, maar nog niet van jouw groep.

4. Een uitgewerkte strategie om nieuwe leden te werven voor je groep(en). Je ontvangt van ons een eenvoudige handleiding in pdf met de stappen die je moet zetten. Het is niet ingewikkeld, iedereen kan deze strategie zelf uitvoeren. De prijs hiervan is eenmalig € 70.

Alle prijzen zijn exclusief 21% btw.

Je kunt deze producten eenvoudig bestellen door me een e-mail te sturen met de volgende informatie:

- Welk van de bovenstaande vier producten je wilt hebben.

- De url van de Facebook-groep(en) waarvan je een Excel-spreadsheet wilt ontvangen.

- De tenaamstelling en adresgegevens voor de factuur.

Emerge Media levert de bestanden binnen twee weken na betaling van de factuur, tenzij we een andere leveringstijd overeenkomen. Als we door onvoorziene omstandigheden niet kunnen leveren, dan ontvang je uiteraard een creditfactuur met retourbetaling.

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op! Ik help je graag verder.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly